Brandýský pohár 2017

11. 6. 2017

O víkendu 9. - 11. 6. 2017 se naše nejmladší děvčata vydala změřit síly na svůj první větší turnaj do Brandýsa nad Labem. V kategorii nejmladších minižákyň U11 bylo přihlášeno 13 družstev, která byla rozdělena do 4 skupin. My jsme měli v naší skupině A domácí družstvo BK Brandýs a TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou. Oba páteční zápasy v základní skupině jsme prohráli vysoko, snad i proto, že některé hráčky dopoledne absolvovaly dodatečný kvalifikační turnaj o postup do hlavní soutěže Jr.NBA. Přesto jsme byli rádi, že byl vidět posun na naší hře. Ve skupině jsme tedy skončili na třetím místě a čekali jsme, jaké umístění nám připadne podle skóre.

V sobotu jsme již věděli, že se o 12. - 13. pořadí utkáme ve dvou zápasech s družstvem děvčat z BK Pečky. Plni odhodlání jsme tak ve Sportcentru nastoupili v sobotu k prvnímu utkání. První čtvrtina byla vyrovnaná a skončila 6:4 v náš prospěch, ve druhé se našim hráčkám zadařilo a vyhráli jsme ji rozdílem 11 bodů - 18:7. Vypadalo to, že je již utkání víceméně rozhodnuto, ale třetí část hry nedopadla dle našich představ, prohráli jsme ji 2:1, a na tabuli svítilo skore 22:26. Konec zápasu byl ale náš a děvčata zaslouženě vyhrála 34:24. Oporami byly hráčky Aďa Kamenická a Terka Palmeová, pochvalu však zasloužilo celé družstvo. Za odměnu jsme šli na zmrzlinu a do bazénu.

V neděli nás čekala odveta. Ta již byla v naší režii, děvčata získala větší odvahu v útoku, sebejistotu v obraně a tak utkání skončilo 31:6 pro TJ Slovan Varnsdorf. Pochvalu zaslouží opravdu všechny hráčky.

Na turnaji jsme sice skončili na 12. místě, ale pro náš tým to byla výborná zkušenost.

TJ Slovan Varnsdorf reprezentovaly tyto hráčky: Tereza Drančáková, Kája Keslerová, Adéla Kamenická, Jasmín Svoboda, Jindra Chudobová, Nela Šišuláková, Eliška Hajdu, Terka Palmeová, Pavlína Šnoblová, Ema Kahounová, Aneta Bafiová, Maruška Kutová, Tereza Polívková, Nikol Strnadová, Anežka Doležalová. V Brandýse se nám moc líbilo, přispělo k tomu i krásné počasí a tak se tam snad za rok vydáme opět. 

Partneři ... oddíl basketbalu TJ Slovan Varnsdorf finančně podporuje město Varnsdorf a tito další partneři:

https://www.sinstitut.cz/aktuality
http://www.nsa.cz/
https://www.varnsdorf.cz/cz
http://www.bkdecin.cz/
https://www.kr-ustecky.cz/
http://www.sauneo.cz/
https://mdopravaexpres.cz
https://www.datalife.cz/
https://www.rubexcz.com/
http://www.vs-trading.com/
https://www.shop102.cz/
https://www.facebook.com/papirovalod/
http://www.mtservice.be/
http://www.krupatech.cz/
http://www.heckl.cz/
http://metaloka.cz
http://www.fyziotoncar.cz/
http://www.parnicistic.cz/
http://www.fit-centrum.cz/fitness-u-pesku/index.1.html
http://www.fit-centrum.eu/
EKO servis Varnsdorf a.s.